nasza jakość

Gwarancja najwyższej jakości

Nasze wieloletnie doświadczenie łączymy z zaangażowaniem wykwalifikowanych pracowników, by stale doskonalić system jakości oraz bezpieczeństwa żywności. Dzięki temu każda partia świeżej mąki z młyna spełnia rygorystyczne normy oraz oczekiwania klientów.

Dokładna selekcja zboża

Zboże trafiające do Młyna Mazurki przechodzi szczegółową ocenę. Dzięki badaniom możemy podzielić surowiec pod kątem produkcji różnych rodzajów mąki – od piekarniczej, przez cukierniczą i makaronową, aż po specjalistyczną. 

Kontrola na każdym etapie

Każda partia mąki przechodzi testy w zakładowym laboratorium. Korzystamy z profesjonalnych atestowanych urządzeń. Wszystkie procesy produkcyjne regularnie poddajemy audytom, aby zapewnić niezmienne utrzymanie wysokich standardów.

Efekt? Mąka najwyższej jakości

Dzięki rygorystycznemu systemowi kontroli oraz łączeniu lokalnej tradycji z nowoczesnymi rozwiązaniami zyskujesz mąkę najwyższej jakości. Jest ona nie tylko naturalna i pozbawiona szkodliwych dodatków, ale przede wszystkim idealna do różnorodnych wypieków i zastosowań w kuchni.

Badania jakościowe mąki, pszenicy, żyta

  • wilgotność
  • zawartość białka
  • zawartość gluten
  • zawartość popiołu całkowitego
  • liczba opadania
  • zapach
  • obecność szkodników i ich pozostałości
  • obecność alergenów
  • sedymentacja
  • wyrównanie ziarna
  • zanieczyszczenia