nasza jakość
Gwarancja najwyższej jakości
Nasze wieloletnie doświadczenie łączymy z zaangażowaniem wykwalifikowanych pracowników, by stale doskonalić system jakości oraz bezpieczeństwa żywności. Dzięki temu każda partia świeżej mąki z młyna spełnia rygorystyczne normy oraz oczekiwania klientów.
Dokładna selekcja zboża
Zboże trafiające do Młyna Mazurki przechodzi szczegółową ocenę. Dzięki badaniom możemy podzielić surowiec pod kątem produkcji różnych rodzajów mąki – od piekarniczej, przez cukierniczą i makaronową, aż po specjalistyczną.
Kontrola na każdym etapie
Każda partia mąki przechodzi testy w zakładowym laboratorium. Korzystamy z profesjonalnych atestowanych urządzeń. Wszystkie procesy produkcyjne regularnie poddajemy audytom, aby zapewnić niezmienne utrzymanie wysokich standardów.
Efekt? Mąka najwyższej jakości
Dzięki rygorystycznemu systemowi kontroli oraz łączeniu lokalnej tradycji z nowoczesnymi rozwiązaniami zyskujesz mąkę najwyższej jakości. Jest ona nie tylko naturalna i pozbawiona szkodliwych dodatków, ale przede wszystkim idealna do różnorodnych wypieków i zastosowań w kuchni.
Badania jakościowe mąki, pszenicy, żyta
- wilgotność
- zawartość białka
- zawartość gluten
- zawartość popiołu całkowitego
- liczba opadania
- zapach
- obecność szkodników i ich pozostałości
- obecność alergenów
- sedymentacja
- wyrównanie ziarna
- zanieczyszczenia
